Reserveren
Over Stien

Restaurant Stien is vernoemd naar de bekende kunstenaar/schilderes Stien Eelsingh. Hieronder vindt u enige informatie over haar leven, klik hier voor de complete biografie van Stien Eelsingh.
Stien Eelsingh verbleef in de jaren dertig in haar geboorteplaats Zwolle, waar ze onder invloed van goede leermeesters in haar eigen atelier een groot aantal werken maakte die naast expressiviteit een groot realisme uitstralen. Vervolgens vertrok ze naar Amsterdam, waar ze in contact kwam met collega kunstenaars en lid werd van diverse kunstenaarsverenigingen.

In het begin van de Tweede Wereldoorlog verliet ze Amsterdam om zich definitief in Staphorst te vestigen. Vanuit haar atelier en woonruimte De Witte Boerderij gaf ze het culturele leven van Overijssel en Drenthe een stimulans door exposities, workshops en soirees te organiseren. Ze sloeg een culturele brug tussen het oosten en het westen van ons land.
Stien Eelsingh was in de jaren vijftig en zestig een zeer bekende kunstenares die alom grote waardering genoot. Met haar krachtige expressieve stijl wist ze zich een naam te verwerven in het gehele land. Als geen ander wist ze met haar schilderkunst de essentie weer te geven van datgene wat mensen delen met werk, gezin en omgeving.